Quibery

Beskrivning

Stamtavla

Detaljer

Inte alltid hantera allt i livet vid första försöket. Snarare skilja dem som gör ett bestående intryck med prestanda och kvalitet. Detta är också särskilt sant i Quintero-son Quibery. Som tvååring för licensiering väljs och skickas med Körambitionen till Neumünster, visade han sig fri hoppa långt under sin potential. Och det var Körurteil: inte licensierad. Men detta beslut inte ändra bedömningen av dess funktion av familjen uppfödaren. Med sina egna möjligheter till treårs hingst bestämdes förberedda för 30-dagars testversion i november i Schlieckau. I denna undersökning, övertygad om att han domare och sportexperter genom sin enastående prestanda som en bygel. Detta återspeglades i en Spring Betyg av 9,08 och en hoppindex på 136 poäng.

Under perioden januari-licenser i Elmshorn 2015 hingst godkändes och därefter säljs till Holsteiner Verband. Redan i sin första säsong där han bara tre turneringar användes avsiktligt, fyra år gamla kunde omedelbart besluta två hopptävlingar av serie A för sig själva. På Quibery finns särskilda förväntningar – träffade hingsten men i många avseenden den högsta standarden inom områdena Spring kvalitet, typ och ursprung. Övertygas av den höga ridbarhet och stor vilja av sin stofamilj, var det häcknings idén om en framgångsrik avel familj att sätta allt till punkt hoppförmåga och att växa på det sättet.

Därför togs beslutet att Quintero. kommer i högsta internationella sport enligt Rolf-Göran Bengtsson till många Grand Prix vinner, är han utan tvekan en av en internationell grupp av hingstar, som kännetecknas av en enorm förmögenhet.

Maternal anslutning av Quibery uppfyller de högsta internationella kraven. Hans mor Zenit är ett dotterbolag till världsklass far Caretino och helsyster till den licensierade i Belgien och nu i USA framgångsrika sport hingst Cartier Van’t Schuttershof.

Mormor Kathy Come On är en helsyster till högsta internationella hingst Come On. I ytterligare förfäder följde mare försoning, mor till Nobless M och ovan nämnda Come On. Under Pius Schwizer bland andra Nobless M vann bronsmedaljen med laget vid de olympiska spelen i Hongkong 2008.

Den fjärde mamma följer med steg ett av de mest inflytelserika ston av Holstein rasen.

Quibery hade en ovanligt lyckad första utställning säsongen – många segrar och placeringar i hoppning tävlingar upp till klass M. Han blev statlig mästare fem år gamla hoppare i Elmshorn enligt Jonas Panie och lyckades kvalificera sig för SM.

Tros parning:

Prestanda Utseende, hoppförmåga, kraft från bakdelen, försiktighet och galopp – dessa funktioner skiljer Quibery från speciellt. Följaktligen denna hingst bör användas av uppfödare att uppnå avel framsteg med sina individuella styrkor och styrkan i dess förfäder. Utöver dessa positiva egenskaper är att den kan användas för parning till Quibery farhågor möjliga moderna, långbent ston.

Namn: Quibery
Liv Nummer: DE421000058911
Stamtavla: 8769
HLP: HLP 30-T. Schlieckau 2014 8,11 / 7,13 / 9,08, 75 (-7) 136 (9)
Storlek: 169 cm
Station: allt
Kostnad: € 350 + € 750 vid 45 dagar dräktighet, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Magens Hobe
Ottenbuettel
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbHElmshorn

Kostnader

€ 350 + € 750 vid 45 dagars dräktighet (prisgrupp 2)
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten