Om oss

Företagets historia

Vi finns i Skåne vid en liten by som heter Klågerup. Den ligger nästan precis mellan Lund och Trelleborg. Till Sturup flygplats har vi c:a 4 km.
Hippo Essentia bildades 1986 för att importera fryst hingstsperma till Svenska stoägare. Utöver seminverksamheten bedriver vi traditionell stuteriverksamhet med i dag 8 st avelsston. Avkommorna föder vi upp och utbildar. Det innebär att vi alltid har fina unghästar i olika åldrar till salu.

Andra djur hos Hippo Essentia är våra kor. Det är ett 30-tal djur totalt med tjuren och ungdjur. Deras huvuduppgift är att putsa våra betesmarker och hjälpa till att hålla parasittrycket nere.

Jordbruksverksamheten är också en del av Hippo Essentia och givetvis producerar vi själv allt foder och halm till våra djur. Vi driver också maskinstationstjänst i mindre omfattning och slutligen har vi en del fastighetsförvaltning.

Vår avelsfilosofi

Varför använder vi Holsteinerblod?
Holsteinerhästar förknippas nästan alltid med hoppning. Det är helt rätt. Holstein är det avelsförbund som oftast ligger högst på World Breedings hopprankingslista. Denna lista ändras en gång i månaden. Om något annat avelsförbund skulle ligga högst en månad är jag övertygad om att deras framgång är baserad på hästar med mycket holsteinerblod. Samtliga större hingststationer har hingstar med mycket holsteinerblod, så också Celle, Warendorf, VDL, Flyinge etc.

Även här i Sverige har vi fått hjälp att förbättra vår hoppavel med hingstar från Holstein. CONTE, MAXIMUS, CORTEZ, SILBERSEE, LEBUS, ROBIN Z, RODERICK, CORTUS, CAGLIOSTRO, LEUHEN, QUITEEASY och CARDENTO är alla holsteinerhingstar som genom att verka här i landet har gjort mycket positivt för vår hoppavel. Jag är helt säker på att i de flesta av i Sverige födda fina hopphästar, finns en eller flera av ovanstående hingstar representerade.

hippo_loggo