Holstein fölauktion 2022

Holsteiner Verband anordnar fölauktion i Falsterbo

Holsteiner Verband är en de största avelsorganisationerna för sportridhästar. Dom finns representerade i de flesta världsdelar och länder. På alla större tävlingar är det inte ovanligt med hästar som är registrerade i Holstein. Ännu säkrare blir det med hästar som har Holsteinerhästar. Längre bak i stamtavlan. När det var VM i Kentucky var 80% av samtliga deltagande hästar efter en Holsteinerhingst.
Holsteiner Verband har startat en fölauktions tour som skall följa Derbyhoppningarna. Auktionen kommer att marknadsföras i de länder som Holstein Verband är representerad i. I år kommer auktionen vara i Hamburg på Hamburg Hoppderby och i Falsterbo på Falsterbo Horse Show.
Till årets auktion i Falsterbo söker man föl att sälja. Fölen måste vara efter en hingst som är avelsgodkänd som hingst i Holsteiner Verband. Mödrarna till fölen skall vara ett Holsteiner sto eller sto som är registrerade i ettavelsförbund som registrerar sportridhästar. Exempelvis : DV, KWPN, Hannover, SWB.

Har du ett föl som du vill deltaga med- maila in uppgifter: Fölets födelsdatum, fader, moder, moderns prestation, Övriga hästar på moderns släktsida sida som har presterat inom sporten. Gärna bilder och en film.
info@hippoessentia.se
Mer upplysningar får du om du ringer mig 070-6007448 Lasse Forsström

Tacknämligt är om vi får anmälan senast den 29/5.