Larimar

Beskrivning

Stamtavla

Avkomma

Detaljer

Den Lavall II son Larimar föll på sin licensiering i Neumünster på av hans rätt konformation och dess mycket bra gångarter, med galopp bedömdes vara utestående. Också på hoppet visste han att han behöll mycket överblick och förmögenhet.

Hans far Lavall II har ett antal bra tävlingshästar far Lady Orion med Andre Sakakini (Egypten), Kassandra med Rolf-Göran Bengtsson (Sverige), Landru med Emilio Bicocchi (Italien), Lucky Boy med Marcus Ehning och Suncal kung med Joie Gatlin ( USA). Särskild vikt läggs vid Lavall II som moderfader. Så z. B. på hingsten Carvallo på Checker (Beat Mändli) och kontanter 63, som vunnit mer än en miljon euro med Marco Kutscher i sadeln. Stamtavlan på Larimar påverkas starkt av fullblodiga hingstar. Hans far Lavall II får sin blommiga Om gjutning om Landgraf I av Ladykiller xx xx syn och Sacramento Song xx och Wahnfried av Waldensian xx.

I Larimar i moderns sida av denna fullblod inflytande återigen förstärks av Lord, som också är en son till Ladykiller xx och kommer från en dotter Cottage Son xx. Mormor Hanka leder igen fullblodig över sin far Little Lion xx. Båda Larimars damm, Elastic Dream och Grandma Hanka är högklassiga statspremier. Elastic Dream var obestridd mästare på Elite Mare Show i Elmshorn som 2- och 3-årig. Som en 7- och 8-årig häst blev hon framgångsrikt presenterad av Eva Bitter och Dirk Ahlmann i showhoppkonkurrenser. Med Capitol I tog Hanka den licensierade hingsten Capan, som tävlade om Finland vid Europeiska vårmästerskapen.

Som gick ut den i Schlieckau bruksprov slutade Larimar med ett totalindex av 127,28 (5: e plats), där han som en del av de prestandatester av domarna i den fria hoppning med en 10,0 och i hoppbanan av test ryttare med poängen 9,5 bedömdes. Efter många framgångar i bygel klasser inklusive M Larimar 2011 anslöt den rids av Thomas Voss och kunde placeringar i hoppning upp till M ** vinna.

Med Larcon presenterade Larimar den första licenshingsten i licensieringen 2010, vilket perfekt återspeglar typen av moderna Holsteiner. Under tiden tog Larcon andra plats i 1,50m showen i Peking under holländare Tom Martens.

Sportig, desto fler ättlingar Larimar kunde sätta i rampljuset, som bland annat Larimo som kunde hänföras Janine Rijkens i hoppning upp till S ** hög. Även den internationella showen hopparen Zuzana Zelinkova kunde uppnå med Larima många placeringar upp till klassen S ***. Under Marc Bett är en annan ättling till Larimar redan framgångsrikt upp till avancerad nivå, Bella Hopp och Lilli hammare med Niklas krig placeras i bygel klasser S. För unga ryttare Johanna Weber är en Larimar Corofino II son, Lexion, mycket framgångsrik på vägen. Paret kunde placera bland annat i hoppklassen S ** och kom segrande i S * -hoppningen i Schenefeld.

Mer och mer Larimar visar sina egenskaper som en dotter. Förutom hans redan mycket framgångsrika avkommor kan han peka på fem licensierade söner och 16 state premium mares.

TANKAR PÅ PARNING:
Larimar kan redan peka på mycket bra avkommor, vilket kan locka uppmärksamhet särskilt vid showhoppning. Hingsten fortsätter att vidarebefordra sin mycket goda körbarhet till sin avkomma. Framför allt en mycket bra steg, ett uttrycksfullt rörelse i trav och galopp är utmärkta funktioner som Larimar ärvt sina söner och döttrar med stor säkerhet.

Bilder från avkommor

Namn: Larimar
Liv Nummer: DE421000143804
Stamtavla: 04.294
Födelsedatum: 05.04.2004
Färg: Brun
HLP: 70-Tage-Test 2007 in Schlieckau: Ges. 127,28 (5); Dres. 115,42 (8): Spr. 134,91 (2)
Storlek: 170 cm
Station: allt
Kostnad: € 350 + € 700 vid 45 dagar dräktighet, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Gestuet Charlottenhof
Gomadingen
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH Elmshorn

Kostnader

€ 350 + € 600 vid 45 dagars dräktighet (prisgrupp 2)
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten