Forino

Beskrivning

Stamtavla

Detaljer

Internationella sportevenemang är riktmärket för dagens krav på avel. I turneringssporten sätts ”trender” och uppfödning av showjumpinghästar blir alltmer internationellt. I raden av internationella topp tjurar var det för nöjes skull, som direkt eller genom hans efterkommande internationella höjdpunkter som Flora de Mariposa (Penelope Leprevost / FRA), Fit for Fun (Luciana Diniz / POR) eller Fine Lady upprepade gånger (Eric Lamaze / CAN ) kunde sätta. Hittills har detta blod endast funnit ett begränsat intresse för Holstein, förmodligen med tanke på att parning med For Pleasure när det gäller typuttryck är inte helt enkelt. För Pleasure är dock fortfarande ett exempel på uttryck och längd, hårdhet och kvalitet i showhoppning.

Hans son Forino var från början en höjdpunkt för året, för även hans stamtavla avslöjade något ovanligt.

Många inhemska och utländska potentiella köpare försökte förvärva denna juvel. Det var emellertid klart prioritet av uppfödaren, Manfred von Allwörden, att få Forino till Holsteinerrasen.

Mamman till Wonka Caretino, en stor inramad, typisk för Holstein mare är ännu testas inom idrotten – nationella mästare fem år gamla hoppare under 2011 i Elmshorn och senare internationellt framgångsrika upp till klass S.

Wonka syster Wien Olympic v. Cassini Jag hade stora internationella framgångar under Edwina Tops-Alexander och senare under Sheikh Ali Al Thani. Hon var redan en nioårig deltagare i VM i Caen 2014 och var en av de 25 bästa hopparna i världen.

Dammen är nära relaterad till Cor de la Bryère via Contender och Caretino. Denna konsekventa avelning skapar grunden för en lyckad parning med For Pleasure. Storlek och rörelse är ordentligt förankrade i Forinos dammlinje, förstärkningen av Springmanier över det trefaldiga Cor de la Bryère-inflytandet ger därigenom en mycket intressant ung hingst.

Den bruna mannen, född i början av juli, kräver för närvarande en viss vision från sina tittare. Mycket modern i typ, han är fortfarande mycket ungdomlig i allt. Hans uttryck återspeglar inre lugn och intelligens. Han har tillräckligt lång längd i kroppen och en utmärkt topplinje. Stiftelsen är korrekt och står på mycket bra, hälsosamma hovar.

Förflyttningen är en idrottsman. Kraftfull, med bra balans och en mycket god känsla för rymden, utan att gå vilse i visuella effekter.

Under sadeln imponerar han sin ryttare med utmärkta ridkvaliteter, mycket bra maultaktivitet, takt, momentum och balans.

Hans hoppning är en återspegling av hans nedstigning. Varningen och kvaliteten på For Pleasure samt Caretino och Contender och deras farfar Cor de la Bryère. Den förmögenhet han drar på Ladykiller xx sonen Lagos och den efterföljande Holsteiner-dammen linje 776.

TANKAR PÅ PARNING:
En hel serie av särskilt positiva egenskaper särskiljer denna unga hingst. Motivation, körkvalitet, överblick och kvalitet vid hoppet. Dessa finns inte i byggnaden, men de är de viktigaste kriterierna för ärftlighet. För närvarande står det fortfarande i mittenramen, men med en tydlig indikation på att en stickstorlek på ungefär 168 cm uppnås, föreslår tanken att han stänger främst rahmige och leggy mares för att uppfostra de hästar som behövs i sporten idag.

Namn: Forino
Liv Nummer: DE421000185215
Stamtavla: 00776
Födelsedatum: 2015/07/06
Färg: Brun
Storlek: 163 cm
Station: allt
Kostnad: € 350 + € 300 vid 45 dagar dräktighet, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Allwörden Manfred von
Grönwohld
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH Elmshorn

Kostnader

€ 350 + € 450 vid 45 dagars dräktighet (prisgrupp 2)
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48