Cruseon

Beskrivning

Stamtavla

Detaljer

Cruseon är en produkt av två topplyckade damproteser av Holsteiner Springpferdezucht. På fars sida återvänder hans far Casall son Casquetto till den framgångsrika stammen 730B av familjen Ritters i Krumstedt via konsert II-dotter Nienburg. Hästar som Marius, Cefalo, Graziana, Asca Z och HDC Lacrimoso är de mest kända representanterna för denna stam.

På moderns sida går stamtavlan tillbaka till prestationsstammen 741 i Witt-familjen. Cruseons mor är en dotter till Cassini I. Hon är syster till Cardento. Även championtestad, levererade han många topphästar i svenska och holländska raser. Vidare är VDL Cartello under James Billington och Colore under Hans-Dieter Dreher för närvarande de mest framgångsrika företrädarna för 741-stammen.

Den femåriga Cruseon har en höjd av 1,70 m. Det kännetecknas av stora linjer och en stark, helt harmonisk med kroppsstiftelsen. Liksom hans kropp kännetecknas hans rörelsepotential av styrka och styrka, i synnerhet är hans galopp slående. Stora översatta, men försedda med den viktiga egenskapen att stänga och så kan också övervinna smala galoppavstånd. Detta är av stor betydelse när det gäller sin starkaste disciplin, hoppningen. Hans enorma förmögenhet imponerar väldigt mycket. Detta är inte ensamt, men i utmärkt kombination med mycket bra benteknik och hans baskula på hoppet.

I maj 2016 avslutade Cruseon sitt 14 dagars test i Schlieckau. Märkt med utmärkta individuella poäng, avslutade han andra i provet. Bland annat genom dess fysiska test i Münster-Handorf hingsten var övertygande och delades ut för sin rikedom, poängen 8,8 för hans sätt betyget 8,4 och för hans ridbarhet noteringen 8,1.

I december 2017 vann Cruseon under fyra år under Marten Witt sitt första hästklass A **-test med en poäng på 8,4.

Första gången av det gångna året präglas av en modern konformation och långbenighet.

TANKAR PÅ PARNING:
Det kan förväntas att de ovan beskrivna hingstens egenskaper karakteriserar honom för att leverera en showjumper med de största möjligheterna. Påverkan av Sacramento Song xx på faderns och moderns sida kommer att ge avkomman de nödvändiga positiva egenskaperna hos Thoroughbred.

Namn: Cruseon
Liv Nummer: DE421000126313
Stamtavla: 00741
Födelsedatum: 2013/07/04
Färg: DkBraun
HLP: 14-Tage-Test 2016 in Schlieckau: Gesamt 8,30; Dres. 7,88; Spr. 8,7
Storlek: 170 cm
Station: allt
Kostnad: € 350 + € 500 vid 45 dagar dräktighet, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Witt Pferdezucht GbR
Wellinghusen
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbHElmshorn

Kostnader

€ 350 + € 500 vid 45 dagar dräktighet
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten