Goldball

Beskrivning

Stamtavla

Detaljer

Avkommor

Särskilt imponerande med den mörka
hingsten som står 170 cm i manken är hans stora, lugna öga, hans utmärkta långa linjer och hans korrekta ben.

Han visar stor rörelse med bra rytm, både i hand och under ryttaren, alltid väldigt elastisk och med en stigande stigning.

Förutom deras första prioritering – hopphingstar – strävar Holsteiner Verband hingsthållning GmbH också att skaffa dressyrhingstar med hög karat. När man letade efter en dressyraspirant med en genetisk bakgrund som var väl lämpad för Holsteineravel fångade Goldball, en Goldberg-son som ägs av Paul Schockemöhle hästhållning GmbH deras uppmärksamhet. När det gäller typ, rörelse och blodlinje har hingsten som redan godkänts för Mecklenburg och Oldenburg stamböcker många kvaliteter som krävs för en dressyrhäst i Holsteiner avelsprogram. I slutändan tog Holsteiner Verband hingsthållning chansen att köpa en andel på 50 procent i hingsten. Enligt avtalet står Elmshorn och utbildar hingsten.

Även om Goldball fortfarande var mitt i sin fysiska utveckling i mars 2018, var hans stora struktur tydligt påverkad av TB-gener uppenbar även vid den tiden.

Att tänka på vid användning av denna hingst:

Goldball är ett intressant alternativ för uppfödare med dressyrambitioner. På grund av sin moderna konstruktion kan han användas för att förbättra med tanke på storlek, långa linjer och långa ben. Hans exceptionella förmågor när det gäller löslighet och grundläggande gång ger plats för nya avelsbeslut.

Namn: Goldball
Liv Nummer: DE433332209815
Födelsedatum: 16.05.2015
Färg: Mörkbrun
HLP: 14-Dagars-Test 2018 in Neustadt/Dosse: Gesamt 8,05; Dres. 8,88; Spr. 6,90
Sportprüfung 2019 in Verden: gewichtete dressurbetonte Endnote 7,83
Storlek: 172 cm
Station: allt
Kostnad: Pris: Se seperat lista, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Montkowski Dr. Alexandra / Edewecht
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH Elmshorn

Goldballs första avkomma visade sig övertygande hela tiden. Hans fölvärderingsbaserade avelsvärde är 128, med ett 141 undervärde för gångar och impuls. Hans föls kraftfulla rörelse väckte också uppmärksamhet vid Holsteiner-auktionsförsäljningen. En Goldball-Aljetto-folka slogs ner till 14 000 euro vid elitfolieauktionen och en Goldball-Catoo filly kvalificerade sig för VTV / R + V Holsteiner fölmästerskapet.

Bilder från avkommor

Kostnader

Pris: Se seperat lista
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten