Cartani

Beskrivning

Stamtavla

Avkomma

Detaljer

Cartani är en av de mest framgångsrika Holsteiner hingstarna i internationell showhoppning med segrar och placeringar i Grand Prix and Nations Cup (inklusive i Rom, St. Gallen, Balve, Aachen, Drammen, Linz och Oslo) och deltagande i EM-2013. Eftersom han började för Danmark var hans internationella framgångar i stor utsträckning inte registrerad i FN-årsboken och därmed också i uppskattningen av avelsvärdet.

På WBFSH-världens rankning är Cartani en av de yngsta hingstarna i topp 100 som för närvarande är på 81: e plats. Under tiden är 76 av hans efterkommande framgångsrika internationellt. Cartani är nr 3 i världen efter Horsetelex IPV Index 2017 i sin åldersgrupp. I synnerhet karaktär och motivation, men också karaktären hos Carthago, som en stor galopp och mycket lycka, karaktäriserar Cartanias avkommor.

Detta arv stöds av hans föräldrar Carthago och Taggis värdefulla genetik. Prestationen som har tagit Carthago i elitidrotning, hanterar väldigt få hästar. Han har deltagit i två olympiska lekar och vann på alla stora turneringsställen i världen. Dess betydelse för Holsteinerrasen är enorm. Carthago var i många år den bästa Holsteiner och tyska hingsten i världens rankning av showhoppar.

Landgraf I Mare Taggi var en av de bästa hästarna i världen. Alone fem gånger placerades hon i Grand Prix of Aachen. Med den olympiska deltagande i Barcelona 1992 och vinna guldmedaljen i laget och brons i den individuella tävlingen vid VM i Haag 1994 hon krönt sin karriär.

Cartani dammlinje kan spåras tillbaka till hingsten Semper Idem via halvblodiga Benedictus, som infördes på Heidefreund I. Den Hannoverska rasen beror detta på hingsten Stakkato, som har dominerat FN-avelsvärdesberäkning i flera år. I internationella idrotts omfattas av Cartanis ättlingar i synnerhet: CSI5 * framgångsrika hingstar vedet de Muze, Cupido VD Hoefslag, Christian och VDL Cartello, fiskare dagligen imponerad (M. Jung), Amber (M. Bett) Cochella (AvEssen), och USA marer Lady Maria och Bijoux.

Bilder från avkommor

Namn: Cartani
Liv Nummer: DE421000408301
Stamtavla: 08.900
Födelsedatum: 13.03.2001
Färg: Mögel
HLP: Medingen 1986: 3./52, 132,18 (Dres. 116,96; Spr. 144,91)
Storlek: 169 cm
Station: allt
Kostnad: € 350 + € 850 vid 45 dagar dräktighet, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Roenne Soeren von
Neuendeich
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH Elmshorn

Kostnader

€ 350 + € 850 vid 45 dagar dräktighet
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48