Warsteiner

Beskrivning

Stamtavla

Warsteiner är efter en av Tysklands största dressyrhästproducent Weltmeyer. Detta har bevisats genom att i dom flesta framgångsrika dressyrhästar finns Weltmeyer i första, andra eller tredje led.

Som morfar har Warsteiner Roumadur II. Man säger att Romadour II är grundare till den Tyska R- linjen med hingstar såsom Rubenstein, Rosenkavaljer och Rodiamant. Också fina tävlingshästar exempelvis Rembrandt som har 2 OS guld från Seoul 1998 och 2 OS guldmedaljer från Barcelona 1992 samt ett flertal guld och silvermedaljer i VM.

Som morfarsfar finner vi svenska Flamingo som har en OS-bronsmedalj i dressyr. Bakom honom finns en av världens dåvarande bästa dressyrhingst Gaspari.

”Warsteiner lämnar ädla, eleganta och högställda hästar som rör sig mycket bra” säger en röst från hingstpremieringsnämnden. Med 51 poäng på sin exteriör är nog Warsteiner den högst bedömda hingsten i Sverige.

Warsteiner har framhävt sig så bra i avel att han har av ASVH tilldelats avelsbokstaven A. Detta har Warsteiner fått genom alla sina framgångsrika vackra unghästar som visats runt om i landet. Samt de ston efter honom som tilldelats Elite. Men också genom alla sina framgångsrika tävlingshästar. Exempelvis 2004 var 2 av 6 finalhästar i Folksam Scandinavian Open för 6-åringar i Falsterbo efter Warsteiner. Nu finns det också många Grand Prix hästar efter Warsteiner. Gärna nämner vi Mads Hendolevits Weihenstephaner, Åsa Nyströms Walkman. I år har båda ekipagen fortsatt att tävla i internationella dressyrtävlingarna med segrar och många framstående placeringar som resultat i Grand Prix. Mads har nu fått en ny unghäst. Det är Wolfman e Warsteiner-Donnerhall. „Jag har aldrig haft en häst med så stor rörlighet” säger Mads.

Mads Hendolevits hemsida heter www.segersta.se Där ser du både Weihenstephaner och Mads nya häst Wolfman.

Åsa Nyströms Walkman finner du på www.asa-nystrom.se

Vill du se Warsteineravkommor så kolla på youtube.com och sök på e.warsteiner .

Dom senaste åren har Warsteiners sto antal sjunkit. Till Warsteiners stora sorg, eftersom han verkligen gillar att lämna sperma. Den har mycket god kvalitet och stor mängd. För att tillvarata Warsteiners största intresse har vi mycket kraftigt reducerat priset för hans tjänster. Warsteiner har än en gång hävdat sig i aveln. 2009 seminerades 4 ston med 100% levande föl och 2011 seminerades 87 ston med honom. Av dessa har 81% rapporterats dräktiga. Fler dräktiga kan tillkomma.

Kostnader

500 SEK + € 1500 SEK vid 45 dagar dräktighet
Moms tillkommer

Folksam lämnar 30% rabatt på ev fosterförsäkring.

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48