Somersby

Beskrivning

Stamtavla

Avkomma

Detaljer

”Vad du har ärvt från era fäder, förvärva, till besittning.” – Detta citat verkar Isabel år efter att ha tagit över hennes fars Constanzehofs imponerande att lyssna. På sitt eget sätt har hon lyckats under de senaste åren för att göra sitt varumärke med bra produkter, såsom hingstar Lenett, Barclay eller Somersby i Holstein rasen. Dessa är inte alltid uppfödda mainstream, men så mycket intressant och värdefull.

Den stora inramade Somersby har bra rörelser potential i alla tre gångarter och kan också ses på banan redan en stor talang. Tillgångar, låga, försiktighet och reaktionen är de speciella styrkor Somersby. Sin exceptionella kvalitet som en bygel han satte under hans bruksprov i Schlieckau tydligt. Han har fått i intervallet för att hoppa med en poäng på 8,92 och uppnått ett avelsvärde hoppar med 136 indexpunkter. Således Somersby tillhörde den absoluta toppen av sin klass. Tyvärr fölet tillbaka med ett horn gap från bruksprov. Efter över ett år av sparande honom att genomgå 2015 imponerande rundor i hoppning tävlingar klass A och L. Fem tester av klass A, kunde han bestämma sig själv under Maximilian Grafe. Olyckligt sätt kom problemen med hans horn gap tillbaka, och Somersby fick pausa igen. Hingsten är nu tillbaka i byggnaden för den kommande turneringen säsongen.

Fadern staccato räknas i Hannover har länge varit den mest frekventerade hopp hingstar. Han installerades in i Holstein rasen försök att förbättra frambenet tekniken, hoppa ”genom manken” och avtryck på valvet.

Somersbys mor Wapiti I, även i idrotts användning, kan redan skryta med flera segrar i hoppning upp till avancerad nivå.

Mormor Hollyday II var också framgångsrik i hoppning upp till klass S. I sin efterföljande avelskarriär, är hon dammen och i hoppning hyllade hingst Lenett. Grunden här är möderne 4063, som redan hålls i Constanzehof decennierna. Stoet ungerska III v. Fernando är en av de starkaste ärftlighet ston i Holsteiner häckningsplats.

De första föl i Somersby bedömdes tert mycket positivt.

Tankar på parning:

I avel är Somersby en spännande och nödvändig alternativ. Det är en särskilt intressant outcross variant med den framgångsrika blod staccato. Förutom den absoluta närvarande vid Somersby hoppning och rörelse potential bör placeras i parnings värde som de ston i sin tur har tillräckligt med blod och elegans.

Linjär beskrivning

Namn: Somersby
Liv Nummer: DE421000173010
Stamtavla: 4063
HLP:
Storlek: 171 cm
Station: allt
Kostnad: € 350 + € 450 vid 45 dagar dräktighet, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Jahr Isabel
Hodorf
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbHElmshorn

Kostnader

€ 350 + € 450 vid 45 dagar dräktighet
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten