Million Dollar

Beskrivning

Stamtavla

Avkommor

Detaljer

Under våren 2015 såg den första informationen från Belgien om en enastående hoppa tre år gammal hingst från möderne av Qerly Chin. Intresset för de ansvariga det Holsteiner Verband väcktes omedelbart när utbudet av de tre åren av hingst Plot Blue-Vigo d’Arsouilles-Cento fick härrör från framgången med familjen uppfödning av Joris Brabander. Det tog upp frågan om en produkt av dessa tre hingstar omöjligen kunde vara för dagens ras av högpresterande hästar för hårt. Besöket av hingsten i avels skjulet svarade många frågor. Hingsten presenterade sig i sin fars Plot Blue färgglada utseende, men var fortfarande ungdomlig i sin konstitution, är långt ifrån svårt. Hans rörelse var mycket intressant, med utmärkt kontrollerad, långtgående främre steg, ett knä-kramas trav och en mycket praktisk, kraftfull och utmärkt genom galopp. Lös hoppning var mer än övertygande, mycket sakligt med stor vision. I denna extremt försiktig runt med ett utmärkt intryck och det av

Utseende förväntade tillgångar.

Nedstigningen präglas av sport beprövad prestanda i sällsynta koncentration.

Fadern Plot Blue Team guldmedaljör i VM 2010 i Lexington, Kentucky, vinna VM-finalen 2010 (tillsammans med kök Girl) vann Top Ten Final 2009.

Farfar Vigo d’Arsouilles 2010 vinnare i VM 2010 enda Lexington, Kentucky, farfar Cento laget guldmedaljör vid OS i Sydney, vinna VM-finalen i Leipzig, vinna Grand Prix i Aachen.

Modern, Gin Tonic de Muze användes för avel.

Mormor Daytona de Muze var under det belgiska ryttaren Jody Bosteels framgångsrik i 1,60 m hoppning och såldes sedan till USA.

Den mormorsmor Wallon de Muze, var under Michel Hécart framgångsrik inom idrotten (1,60 m) samt hennes helsyster, Walnut de Muze. Under Harrie Smolders

Den mormorsmor Qerly Chin v. Chin Chin var framgångsrik i internationella tävlingar enligt Eric Lamaze.

Familjen av Million Dollar beskrivs av dess grundare Joris de Brabander på följande sätt: ”De hästar från denna linje är vackra och kan röra sig väl. De är lätta att rida och har bevisat sin prestanda över generationer i internationell sport ”.

$ En miljon köptes i början av 2015 av Holsteiner Verband och godkändes i april 2015 vid stambok Zangersheide. Han tog examen i December 2015 sin 30-dagars bruksprov i en Rittigkeitsnote av 8,25 och en poäng på 9,75 för hoppförmåga. Godkännandet för Holstein rasen skedde i januari 2016 Godkänd i Elmshorn.

Under Maximilian Grafe hingsten vunnit två hopptävlingar av serie A och placeras i ett test av klass L.

Att tänka på vid användning:

Million Dollar är en intressant outcross variant – endast Capitol I- sonen Cento och som förekommer i den femte generationen Chin Chin leda Holstein blodslinjer. Koncentrationen av bästa hopp anläggningar i miljoner dollar genetik ger mycket hög säkerhet vid avel hingsten. Ston som är säkra i arv av Holstein typ och Holstein rörelse bör ges denna utparning hingst främst.

Miljondollars första avkommor är mycket lovande med många typiska avkommor som säljs på Holsteiner-folauktionerna. En filly från en Corrado I-dam var sd till Schweiz till 15 000 euro och en lila ur en dam av Lancer II såldes till Italien till 13 500 euro. År 2018 var det högsta priset på Holsteiner fölauktionen som hölls i Hamurg Derby ett miljon dollar-ganska Capitol-föl med det vinnande budet till 26 500 euro.

Bilder från avkommor

Namn: Million Dollar BWP
Liv Nummer: BEL002W00301601
Stamtavla:
HLP: 30-dagars test 2015 i Schlieckau: totalt 8,43, ZW-Drs. 86 (5), ZW-Spr. 126 (22)
Storlek: 171 cm
Station: allt
Kostnad: Pris: Se seperat lista, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: de Winter Perry
Haasdonk
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbHElmshorn

OBS! Denna hingstras är på försök

Kostnader

Pris: Se seperat lista
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten