Damon

Beskrivning

Stamtavla

Avkomma

Detaljer

Den önskade, elegant mörkbrun med Damon presenteras med ett uttrycksfullt ansikte och stora intelligenta ögon. Halsen är lätt, halsen är lång och har en god anslutning till kroppen. Sadel område, rygg och kors, är allt mycket harmonisk utformade. Grunden är sund och torr, lederna är välutbildade. Steget är stort, finkänslig och alltid väl kontrollerad. Traven är smidig mycket bra stöd av bakbenet och i god proportion. Galoppen är smal – kraftfull uppåt, vägvinnande med mycket substans. Interiören är utmärkt – klok och omtänksam Damon är alltid på toppen av saker. En framgångsrik lansering lyckades Damon i sin tidigare turnering karriär. Han kunde, bland annat avgöra Reitpferdeprüfung enligt landets VM i Elmshorn med sin ryttare Victoria Harding för sig själva.

Fadern Damon Hill var det absolut bästa av vad som för närvarande finns på dressyrvärlden. Han vann bland annat Helen Langehanenberg silver med laget i EM i Rotterdam 2011 silvermedalj vid de olympiska spelen i London med laget guld vid EM med laget och individuella silver i Herning 2013 och laget guld och två silver vid World Equestrian Games i Caen, 2014.

Damon mor gick 1996 som treåring till priset av 45.000 DM på Elite Auction i Neumünster. Hon var under många år den hästen av Walter Huntenburg från Trittau, som de framgångsrikt använts för avel senare. Den är försedd med Dixiland v. Dolany en topp ung dressyrhäst enligt Rasmus Haid Bondergaard tre-, fyra-, fem- och sex-år kvalificera sig för SM i Sverige och nu har uppnått första placeringar i Intermédiaire.

Dammens far Loutano var under Margit Otto-Crepin i dressyr internationella framgångar och många år sökt hingst i Frankrike.

Tankar på parning:

Damon är verkligen en Spezialvererber mot dressyr. Hans släktled, sin exceptionella typ och dess höga kvalitet av rörelse bör göra det möjligt denna unga hingst i området, mycket bra att producera föl. Det är lämpligt att mata mittelrahmigen hingst med mycket slutna Topline stora inramade och starka rörliga ston.

Bilder från avkommor

Namn: Damon
Liv Nummer: DE421000160512
Stamtavla: 104A
HLP:
Storlek: 166 cm
Station: allt
Kostnad: € 350 + € 450 vid 45 dagar dräktighet, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Knickrehm Klaus
Luetjensee
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbHElmshorn

Kostnader

€ 350 + € 450 vid 45 dagar dräktighet
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten