Crunch

Beskrivning

Stamtavla

Avkomma

Detaljer

Med våld och uttryck imponerade denna stora inramade hingst observatör. Den sportiga folier Clarimo son övertygar med sin typiska Holstein rörelse. Trav och galopp är markerade med takt och stora framsteg. Hoppning är hans värld. Kraft kombinerat med utmärkt respons gör honom en bygel med de bästa förutsättningarna för en mycket framgångsrik framtid. När staten VM i Elmshorn han avslutade fem- och sex-års tredje plats. Dessutom var han i 2013 och 2014 kvalificerade för SM i Warendorf och kunde 2014 fem unga hopphäst tävlingar klass M bestämma själva. Sju år gammal kunde han ha under Maximilian Grafe första framgångar i bygel klasser S. Sedan september 2015 är Crunch i stallet av Rolf-Göran Bengtsson och färdig i den första säsongen tävlingar på en internationell nivå. 2016 placeras hingst i internationella Youngster hoppar upp till avancerad nivå, som bland annat i Hamburg, Knokke och Lier.

Fadern Clarimo Detta är stabil mate av Casall Fråga stabil Rolf-Göran Bengtsson.

Moder Crunch, Shamrock I – en stor inramad dotter Canturo – kännetecknas av sin enastående galopp ut särskilt. Det gav också topphäst av året 2014 i Neumünster, Dito v. Diarado, som såldes till ett pris av 110.000 euro till internationellt framgångsrika och tidigare Vivant Rider Chris Chugg. Mormor Herzdame II förde internationella hopp hästen Lakey v. Lasino, som går till starten för Kanada på Christina Mailin och framgångsrik i hoppning till S Ragnarök 2 v. Lavaletto.

Liksom tidigare år lade Crunch även under 2015 en hoppfull Championship vinnare. I Körbezirk Ostholstein en kritan dotter valdes från en Calato Conte sto uppfödd av ZG Redderberg vinnaren föl.

Fyra år Crunch dotterbolag Charente såldes på Elite Auction i Neumünster för 26.000 euro till Sverige.

Att tänka på vid användning av denna hingst:

”Fortune går aldrig ur modet” är en av grundtankarna hästens man Paul Schockemöhle. Och denna inställning kan inte motsägas. Ofta stor förmögenhet paras med mindre försiktighet och respekt, men det är inte sant av Crunch. Bara hans försiktighet skiljer honom intill fastigheten. Frågan om var denna försiktighet omrörd, ligger förmodligen i hans förfäder. Clearway, Cantus och särskilt flera representerade i nedstigningen Caletto II är säkra fäder kvalitet på hoppet.

Crunch förkroppsligas i många avseenden de typiska egenskaper Holsteiner hopphäst – stora benstomme, med galopp, förmåga, försiktighet och kämpaglöd. Det förväntas att styrkan i hans arv klart kommer att vara i fokus hoppning. Crunch kommer att bli svårt att förbättra för att kunna. För att föda en häst för framtidens krav, bör paras därefter. Noble, men inte till korta ben ston bör väljas. Likaså bör försiktighet iakttas för att en sluten överlinje. Funktioner som effekt, energi och talang för hoppning förankras väl i Crunchs gener.

Crunch sporthäst avkommor fortsätter att bevisa sig i tävlingen, särskilt på grund av deras hoppförmåga. Rasmus Lüneburg har så många som två Crunch-döttrar på sin gård, sju år gamla Crunchy, som redan har kritat upp flera placeringar på S-nivå samt
Chill ma, med flera segrar och placeringar i unghästklasser till M-nivå. En annan Crunch-dotter, Chilli, placerades högt i internationella klasser av 1,40 m förra säsongen.

Linjär beskrivning

Bilder från avkommor

Namn: Crunch
Liv Nummer: DE421000009408
Stamtavla: 776
HLP: 30-dagars testversion i Schlieckau 2011: Totalt 7,49, Pr 8,73, 6,30 Dres …
Storlek: 174 cm
Station: allt
Kostnad: Pris: Se seperat lista, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Kuehl Miriam
Satrup
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbHElmshorn

Kostnader

Pris: Se seperat lista
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten