Casall

Beskrivning

Stamtavla

Avkommor

Detaljer

Med Casall Be presenterar sig för er båda för avel, liksom idrottsflaggskeppet i Holstein rasen. När du väljer en ras undersökning konstaterades att vara särskilt intressant ung hingst, och därför förvärvades av Association of ägaren samhället Hennings och Mehrens.

Hans far Caretino bland Topvererbern Holstein rasen. Ju mer faderlig linje korsar exceptionella far Caletto II direkt till hingsten av århundradet Cor de la Bryère-blod.

Casalls mor, är Kira avel mycket intressant. Det går tillbaka till stoet linjen 890, en av de mest framgångsrika kraftledningar i Holstein avel. Vid inspektionen 2005 i Neumünster arbetade hon med Clarence v. Carano den hyllade Reserversieger.

Casalls mormor, Maltia v. Raimond, tjänade också hög avel uppmärksamhet. Hon förde parades med stoet Taura Herren. Från Taura igen framkom godkända hingstar Ringo Starr, Cesano I och II Cesano. Den internationellt framgångsrika sporthästar Crocodile Dandy (Alison Firestone) och Connally (Markus Renzel) har Taura mor.

Enligt Rolf-Göran Bengtsson Casall en av de absoluta topphästar i den internationella hoppning. I de stora mästerskapen de senaste åren, de olympiska spelen i London 2012, EM 2013 i Herning och VM 2014 i Caen han nådde respektive finalen i bästa 25 i Herning vann han med det svenska laget Team brons dessutom han gjorde fjärde plats i de enskilda ställningar. I Caen fanns återigen fjärde plats i slutet av en mer än övertygande mästerskap vecka.

Under de senaste åren imponerade Casall exceptionell hållbarhet särskilt i Global Champions Tour. Han lyckades nio etapper av Global Champions Tour sedan 2011 att vinna och han placerades i den totala ställningar i 2014 till andra plats på punkter med vinnaren Scott Brash och 2015 på tredje plats. Förra säsongen Casall imponerade med 17 år igen över hela linjen, vann de tre stegen i Valkenswaard, Paris och Doha och apprecieringen av Global Champions Tour.

I avel Casall är en exceptionell företeelse. Hans son Chesall Zimequest var den mest framgångsrika hopphäst av 2016, enligt WBFSH rating, utmärkt. Under de senaste säsongerna Casall Detta var i högsta internationella tester upprepade gånger i direkt konkurrens med sina egna barn – detta enbart är en imponerande indikation på sin extraordinära makt ärftlighet.

Här är några exempel internationellt framgångsrika avkommor kan nämnas, som Casello enligt Ludger Beerbaum, Casallo Z enligt Piergiorgio Bucci (ITA), CT enligt Hugo Simon, Crist A LM enligt Julien Epaillard (FRA), Alicante med Jérôme Guery (BEL) och Caracas enligt Jos Verlooy (BEL).

Casall presenteras med Vontessa, Akimba och Cascada I de mästare ston av eliten stoet visar i Elmshorn under åren 2008, 2011 och 2013. Med hingsten Casal Tino han förde mästare licens i Neumünster 2013. Han presenterade också Reserve Champion av licens Fånga det (2009) och Cascadello i (2011), som såldes för rekordpris på 600.000 euro. Hittills 46 av hans ättlingar har licensierats, och han lyckades 53 statliga premie ston.

Att tänka på om du vill använda denna hingst:

De framgångar Casall ättlingar tala sitt eget språk. Men det är ödet för varje Erfolgsvererbers riskera att bli mer används för kommersiella ändamål som att noggrant planerade parningar. I grund och botten är det viktigt att leverera Casall långbent, blodiga ston, eftersom hans maternal linjen är kraftfull, men ofta står på en mindre skala och med en hel del kropp djup. Detta är allmänt accepterat som ett arv av Raimond till som en inavlad rekommenderas inte.

Casall tillhör en egen klass också som avelhingst. Olika internationella topptävlingar såg Casall tävla mot sitt eget avkom – imponerande bevis för hans förmåga att vidarebefordra sin kvalitet.

Hans döttrar Vontessa, Akimba, Cascada I och Graziella vann Elmshorn elitshoppshowen 2008, 2011, 2013 respektive 2017. Hans söner Casaltino och Cadilo blev mästare hingstar i Neumünster hingst 2013 och 2018. Två Casall-söner vann reservmästare hingst, Catch it 2009 och Cascadello I, som sålde till ett rekordstort 600 000 euro, 2011, och Cardin blev andra reservmästare 2017. Hittills har 72 söner varit hingstgraderade i Tyskland och han har producerat 76 statliga premiumston.

År efter år sticker Casall föl ut för sin övertygande charm och klass. Vid tillfället av sin pension 2017 från tävlingen i Hamburg slogs åtta elitefullar av Casall ner till ett genomsnittspris på nästan 22 000 euro; det högsta priset föl på Elmshorn fölauktion 2017, som bytte hand till 34 000 euro, var också Casall. Vid förra årets Stephex-auktionsförsäljning, det högsta priset fölet av Casall, liksom med en Casall-Kannan filly slog ner till 96 000 euro och en Casall-Vigo d’Arsouille filly såldes till 50 000 euro.

En treårig Casall-dotter
drog särskild uppmärksamhet i Holsteiner elit-ridhestkollektionen och slogs till 150 000 euro.

Bilder från avkommor

Namn: Casall Ask
Liv Nummer: DE321210208399
Stamtavla: 890
HLP: 2002: 70 dagar i Adelheidsdorf, Ges 133,68 2/32 Prov 138,11 / 2, Dr 115,45 / 7 ….
Storlek: 168 cm
Station: På begärna
Kostnad: Pris: Se seperat lista, Moms tillkommer
Insemination: se betingelser
Uppfödare: Thomann Wilfried Drelsdorf
Ägare: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbHElmshorn

Kostnader

Pris: Se seperat lista
Moms tillkommer

För mer information eller beställning ring 070 – 600 74 48

Video på hingsten